prajituraaa:D

 Prajitură  "Noapte şi Zi"

                      Ingrediente 6-8 portii

                  Blat:  
  • 5 galbenusuri  
  • 1 cana cu zahar
  •  1 cana cu lapte
  • 1/2 cana cu ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 2 cani cu faina
  • 1 lingurita cu amoniac sau amoniu pentru prajituri

    
                  Bezea:          
  • 6 albusuri
  • 1 cana cu zahar
  • 1 praf de sare  

1. Se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se omogenizeaza, apoi se toarna cana de lapte rece si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Apoi se toarna faina in ploaie si amesteca pana se uniformizeaza impreuna cu cacao. Se unge tava cu ulei si se toarna compozitia (puteti pune si nuci, alune, stafide, sau       esenta de rom sau vanilie). Se baga in cuptor la foc portrivit circa 25-30 de minute.

2. Intre timp, se pregateste bezeaua din cele 6 albusuri batute bine cu praful de sare si zaharul turnat cate putin. Bezeaua este gata atunci cand se "tine" pe tel.

3. Dupa 25-30 de minute se scoate tava din cuptor si se intinde uniform bezeaua pe toata suprafata. Se da la copt pana ce bezeaua capata o culoare aurie. Se orneaza cu fulgi de ciocolata, cu bombonele de ornament sau ciocolata rasa. apoi se taie bucatele. Pofta buna!

Durata  medie de facut este 70-80 de minute. Este o reteta usoara si foarte foarte delicioasa. Eu am pregatit-o acum 2 zile si alaturi aveti cateva poze -cum mi-a iesit:)

* bezeaua creste foarte tare, m-am gandit ca o sa dea pe afara dar dupa ce se scoate din cuptor se lasa;)
Spor la gatit!

PS. Asta e noua mea pasiune..prajiturile:D

3 comentarii:

Francisco Sola spunea...

Bună ziua! , Am văzut-vă că urmaţi blog-ul meu. Sunt foarte bucuros l-aţi citit, deşi eu nu înţeleg nimic din limba haha. Sunt folosind  Google traducător.
Interesant reteta. Dacă înţelegi ce vreau să scriu add-mă pe Facebook: (Francisco Sola). Eu vă trimită o mare îmbrăţişare şi sper să ţină legătura. Un sărut de la Buenos Aires - Argentina.

http://elmandatoargentino.blogspot.com/

Cosmin Bleoca spunea...

hmmmmm ce bine arata:)))) Oricum mie nu cred ca o sa-mi iasa reteta:))))Felicitari!

Anna Ioni spunea...

mersi:D

Trimiteți un comentariu