life is beautiful...

hey there people...

azi m-am gandit la drepturile omului, drepturile femeii, drepturile copilului and so on....
Bun..exista Declaratia Universala a drepturilor omului si inca niste documente, dar..chiar daca e universala nu e general valabila... Declaratia asta. Plus ca in unele state..de exemplu din Lumea a treia..nici naiba nu o baga in seama. MDa..de unde gandurile mele pentru aceste drepturi incalcate on and on by people. De la o carte "Speak truth to power" a lui Kerry Kennedy....care ne arata povestile a 51 de persoana, vazute ca eroi, carora le-au fost incalcate drepturile...povestile sunt uimitoare. este si un site http://www.speaktruth.org/ unde gasitit interviurile realizate cu aceste persoane pe o harta din diferite parti ale globului...if you are interested have a look:) e si Romania pe acolo. Pe mine m-a uimit povestea Julianei Dogbadzi, si conceptul de Trokosi Shrine...habar n-aveam de asa ceva..noroc ca exista cartile:)
Daca tot vorbim de carti..cu rusine spun ca abia acum am data peste o carte a lui Aldous Huxley "Minunata Lume Noua"..care inca nu am citit-o dar care mi-a starnit interesul....so here is a short preview of the book:)
Minunata lume noua. O lume in care poate vor trai copii nostri. O lume din care poate a fost inspirat “Gattaca”. O lume minunata.

O lume in care copiii se nasc in laboratoare, programati pentru o anumita munca. O lume in care oamenii sunt separati pe clase de inteligenta, de la Alfa Plus- geniile, la Epsilon Minus sau Gamma Minus care sunt nascuti pentru a trai in anumite conditii de munca.Oameni care nu imbatranesc niciodata fizic, si care …uneori…dispar.

Modul lor de a invata este unul foarte simplu: asculta de mii de ori in timpul somnului informatiile necesare, si se trezesc ca “stiu de undeva” sa faca diferite munci sau au diferite informatii. Dar nu pot face conexiuni.

Utopie este cuvantul de baza, iar motto-ul acestei lumi utopice este “Comunitate, Identitate, Stabilitate”.....doar atata nu va dau mai multe detalii..mergeti direct la sursa:)

Si asa de incheiere am vazut zilele astea un documentar The Secret din 2006..interesant de altfel..tot ce pot sa spun este Follow you bliss and the universe will open doors for you where there were only walls....John Campbell:)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu