gust amar

Am ramas dezamagita si cu un gust amar dupa ce am citit zilele trecute un articol intr-un ziar despre copii romani tinuti ca "slavi" la o ferma din Worcester, Marea Britanie si despre mai multe abuzuri asupra romanilor care lucreaza in Italia, Spania si Anglia. Dar pana la urma, coruptia este peste tot. Traficul de carne vie, de organe etc este in floare si Romania este pe lista "donatorilor" de astfel de servicii. Parca citesc tot mai multe articole despre oameni care sunt ademeniti cu oferte de munca in strainatate si defapt sunt sechestrati, batuti, fortati sa se prostitueze si mai stiu eu ce...Ei si?? ce se face in privinta asta? mai nimic...sunt cateva ONG, Fundatii, organizatii internationale care suna bine si atat. Ce NAIBA se intampla cu lumea asta??? Poate ati spune ca sunt naiva si ca lucrurile astea se intampla de cand lumea...dar parca e tot mai rau. Nici nu vreau sa intru in statistici si date, oameni disparuti si asa mai departe....Cum sa ne aparam, cum sa nu cadem prada acestor "brute"?? Cum a ramas cu Save the world..make it a better place??? Ne plangem soarta ca romani, ca e greu, ca nu avem bani...dar sincer nu se poate mai rau de atat?? Daca ne uitam la cei din statele subdezvoltate, din Africa sau mai stiu eu de unde..care traiesc in conditii mult mai mizere. De ce ne comparam atata?? Mai HOO si cu comparatiile, ca de multe ori strica. Ce e mai important ca nu am bani luna asta sa-mi iau o plasma sau ca sunt copii romania de 9 ani care sunt tratati ca sclavii in alte tari sau ca se prostitueaza?? In "oala" asta de probleme....de multe ori ne plangem de cele mai mici si de cele mari uitam.....Dar asta e puterea banului, poate nici nu ne dam seama cat de inrobiti suntem de bani, de ciclul consum-productie.
De aici ma duce gandul la Alvin Toffler , celebrul futurist care a mai facut niste predictii pentru urmatorii ani: unele dezastroase altele care sa ne ambitioneze. Ce ne asteapta in urmatorii 40 de ani?? Cam asta zice Alvin Toffler:
  • oamenii isi vor produce singuri propriile legume si alimente
  • internetul va acapara toate domeniile (si adio socializare si comunicare interpersonala..hello web, mess, facebook etc.
  • SUA vor depinde de China pentru aprovizionare cu metale rare (HA...vin chinezii!)
  • se va extinde crestinismul in emisfera sudica
  • schimbarile climatice vor crea conflicte
  • fenomenul de imbatranire a populatiei va duce la cresterea DE 4 ORI pe plan mondial a cheltuieliilor totale cu pensiile si asistenta sociala.
  • femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante.
Astea sunt doar cateva,insa nu ar fi genial daca am avea si noi cate o pisica cum e cea din serialul Viitorul incepe azi  care sa ne aduca ziarul de maine???....Voi ce ati face, daca ati sti ce se va intampla maine???

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu