peste 60.000 de protestatari....

Zeci de mii de sindicalişti din educaţie, sănătate, CFR, poliţie, poştă, pensionari, dar şi de la Teatrul de Operetă "Ion Dacian" şi Biblioteca Academiei Române s-au adunat în Piaţa Victoriei. De asemenea, şi mămicile s-au alăturat sindicaliştilor. În mijlocul mulţimii se află amplasată o scenă, de unde liderii de sindicat îi îndeamnă pe oameni să scandeze: "Aţi adus profesorii în stare de disperare, nesimţire mare!" sau  "Jos Guvernul!" 

Protestatarii au bannere pe care scrie "Ne-ati ciuruit, va ciuruim", "Va informam: gradul de suportabilitate a atins apogeul", "Romania, ultimul episod", "Voua va dam 25% din salarii daca plecati", "Voi traiti bine, noi nu, ne-ati ciuruit" si "Nu scapa unul", pe acesta fiind si o poza cu Basescu care tine in maini o mitraliera si tinteste spre cativa oameni.

Sindicalistii huiduie si fluiera, strigand: "Sa transformam aceasta Piata in Campia Libertatii", "Dati-va afara intai pe voi si clanurile voastre si apoi sa va atingeti de parintii nostri", "Plecati, jos comunistii!".
Sindicalistii au amenajat in fata scenei din Piata Victoriei o masa pe care au impartit-o in doua - jumatate a saracilor si cealalta jumatate a bogatilor.

Meniul pentru bogati are, la felul felul 1 - acordarea la discretie de terenuri, vile, paduri, la felul 2 - contracte prin incredintare directa si neplata contributie la stat, la felul 3 - achizitii publice la preturi de zece ori mai mici si la desert - evaziuni fiscale fara numar.

Meniul pentru saraci cuprinde la felul 1 - venituri cu 25% mai mici, la felul 2 - micsorare de pensii cu 15%, asezonat cu diminuare de indemnizatii pentru copii, la felul 3 - pierderea drepturilor avute si anulare ajutoare de handicap si la desert - someri pe banda rulanta si interzicerea infiintarii locurilor de munca....

pe orice post tv,site numai asta vedem. Ma duce cu gandul la revolutia din 89'. Incotro oare ne indreptam?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu